Tadic voelt zich helemaal niet geholpen: 'Voorronden voor halve finalist zijn pas een schande'
i

BSR Agency

Tadic voelt zich helemaal niet geholpen: 'Voorronden voor halve finalist zijn pas een schande'

admin • 10:40, 14-08-2019 / Laatste Update: 08:35, 08-01-2024

Met de aanvoerdersband om zijn bovenarm nam Dusan Tadic zijn verantwoordelijkheid in het hectische thuisduel van Ajax met PAOK (3-2). De Serviër miste bij een achterstand van 1-0 een penalty, maar nam opnieuw zijn verantwoordelijkheid en benutte de twee strafschoppen daarna wel.

Tadic voelt zich heerlijk als hij zijn hart in zijn keel voelt kloppen, zo vertelde hij vlak na de return in de 3e voorronde van de Champions League terwijl even verderop de gemoederen bij de teleurgestelde Grieken hoop opliepen. Spelers waren woest op de arbitrage, die in hun ogen de thuisploeg aan een zege had geholpen. Ze kregen gelijk van de meegereisde media.

Lachen

De Ajax-captain moest vooral lachen om de woede van de Grieken. ,,Ik mag die 1e strafschop niet missen, maar als er een videoscheidsrechter was geweest, had ik opnieuw mogen aanleggen. Die doelman verliet veel te snel de doellijn."

2e kans

De Serviër twijfelde geen moment toen de scheidsrechter 9 minuten na zijn gemiste strafschop opnieuw naar de stip wees. ,,Ik ben een van de oudere spelers en moet mijn verantwoordelijkheid nemen. Natuurlijk is het dan even spannend. Maar risico's horen bij het voetbal. Dat maakt het mooi en spannend. Ik stond ook onder druk toen ik in de slotfase bij een voorsprong van 2-1 opnieuw een strafschop mocht nemen. Maar toen dat goed afliep, was het wel zo goed als gedaan."

Twijfelachtig

Ook Diego Biseswar van PAOK, die beide Griekse treffers maakte, trok de tweede penalty van Ajax in twijfel. ,,Ik weet het niet hoor. Ik denk dat normaal gesproken geen enkele scheidsrechter hiervoor zou fluiten", zei hij tegenover Ziggo Sport.

Voorronde

,,Een overtreding binnen de 16 meter is een strafschop", zei Tadic, die weinig woorden vuil wilde maken aan de rol van de arbiter. De Serviër vond ook zeker niet dat zijn ploeg was geholpen door de UEFA. ,,Wij moeten als halvefinalist voorronden spelen. Dat is pas een schande", mopperde hij. ,,In de voorronden kan van alles gebeuren, kijk maar naar FC Porto dat nu uitgeschakeld wordt", zei Tadic, voordat hij hoorde dat APOEL Nicosia de laatste tegenstander wordt in de voorronden.

Scouten

,,Bij APOEL spelen 3 Servische spelers die ik ken. Verder weet ik niet veel van die ploeg. Wij moeten vooral beter verdedigen als onze tegenstanders willen counteren. Dat moet nog beter. Maar dat komt goed. Ajax hoort ieder jaar in de Champions League. Wij gaan daar voor zorgen."