Telstar mist Amerikaanse topschutter en speelt gelijk tegen RKC
i

Proshots

Telstar mist Amerikaanse topschutter en speelt gelijk tegen RKC

admin • 22:52, 24-03-2018 / Laatste Update: 14:59, 08-01-2024

Telstar heeft in eigen huis genoegen moeten nemen met een puntje tegen RKC Waalwijk. Ondanks een handvol grote kansen bleef de ploeg van trainer Mike Snoei steken op 0-0.

Telstar is de nummer 4 van de Jupiler League en verzamelde al 53 punten. De ploeg uit Velsen-Zuid moest het doen zonder clubtopschutter Andrija Novakovich, die is opgeroepen voor de nationale ploeg. De Amerikaanse spits hoopt dinsdag in de oefeninterland tegen Paraguay te debuteren voor 'Team USA'.

De 21-jarige huurling van de Engelse club Reading maakte dit seizoen al 18 doelpunten in de Jupiler League. Alleen Mart Lieder van FC Eindhoven scoorde met 23 goals vaker dan Novakovich.

Muurvaessen

Kansen kreeg Telstar zat. Zo kon Toine van Huizen de bal vrij inkoppen, maar hij kopte de bal over het doel van de uitblinkende Etienne Vaessen. De RKC-keeper voorkwam in het laatste half uur met een paar knappe reddingen dat de thuisclub alsnog kon scoren, waardoor Telstar verzuimde in te lopen op de concurrenten NEC (61 punten) en Fortuna Sittard (59).