Tevreden Slagveer: Het voelt bijna als een winnende goal

19:30, 16-08-2015 / Laatste Update: 03:42, 13-12-2023

Luciano Slagveer zat zondag naar eigen zeggen totaal niet in de wedstrijd, maar zorgde er met een doelpunt in de 81e minuut toch voor dat Heerenveen met een punt huiswaarts keerde uit Utrecht (1-1). ,,Het was een belangrijk doelpunt'', wist de aanvaller van de Friezen. ,,We zaten niet in de wedstrijd, vooral ik niet. Uiteindelijk scoor ik wel en pak ik een punt voor het team. Het voelt bijna als een winnend doelpunt.''

Heerenveen had het moeilijk in de Galgenwaard en mocht blij zijn met een punt. De ploeg was op achterstand gekomen door een benutte strafschop van Sébastien Haller, vlak voor rust. ,,De eerste twintig minuten begonnen we nog wel goed'', aldus Slagveer voor de camera van FOX Sports. ,,Daarna hebben we eigenlijk heel slecht voetbal laten zien. FC Utrecht was de bovenliggende partij. Op het laatst brachten we Henk Veerman in, alles of niets spelen.''

De boomlange spits vormde de bliksemafleider bij het doelpunt van Slagveer. ,,Hij ging het duel aan en ik stond erachter om de bal in te schieten. Dan heb ik maar één kansje nodig, scoren kan ik wel.''