Titelhouder AZ onder 19 op dramatische wijze uitgeschakeld in Youth League
Jayden Addai miste een penalty. © ANP

18:15, 27-02-2024 / Laatste Update: 18:29, 27-02-2024

AZ onder 19 ligt eruit in de Youth League. Op het eigen trainingscomplex in Wijdewormer ging de titelhouder op dramatische wijze ten onder tegen FC Porto. AZ kreeg in de blessuretijd de 1-1 tegen en verloor uiteindelijk na penalty's.

AZ waande zich 92 minuten lang door naar de kwartfinales, toen bezorgde António Ribeiro de Alkmaarders een flinke dreun. De Portugees scoorde in blessuretijd de 1-1 en dus beslisten penalty's wie er doorging.

AZ-keeper Tristan Kuijsten stopte een penalty van FC Porto, maar meteen daarna miste de thuisploeg ook. De vijfde strafschop van Jayden Addai ging er ook niet, vervolgens schoot Gonçalo Sousa de titelhouder uit de Youth League.

Titelhouder

AZ won vorig jaar als eerste Nederlandse club ooit de Youth League. De Alkmaarders versloegen in de finale het Kroatische Hajduk Split. AZ mocht daarna om de wereldbeker tegen Boca Juniors spelen, maar die finale ging ook via strafschoppen verloren.

Woensdag komt Feyenoord onder 19 nog in actie. De ploeg van trainer Robin van Persie speelt tegen Bayern München. Die wedstrijd begint om 16.00 uur.