Trainer Gonzalo Garcia mag niet verder bij FC Twente: 'Logisch'
i

ANP Sport

Trainer Gonzalo Garcia mag niet verder bij FC Twente: 'Logisch'

Martijn Baars • 10:55, 08-05-2020 / Laatste Update: 14:14, 07-01-2024

Gonzalo Garcia vertrekt na dit seizoen bij FC Twente. De 36-jarige Garcia had een contract tot het eind van dit seizoen en dat wordt niet verlengd, zo laat de club uit Enschede weten. Garcia schoof aan het begin van dit seizoen als assistent-trainer door naar de functie van hoofdtrainer bij FC Twente.

"Vorige week hebben we al aangegeven een nieuwe stap te willen zetten bij FC Twente en een andere koers te willen varen. Dit besluit leidde tot het vertrek van technisch directeur Ted van Leeuwen. Een logisch uitvloeisel hiervan is om de contracten van Gonzalo Garcia en zijn assistenten niet te verlengen. Uiteraard zijn wij Gonzalo zeer erkentelijk voor hun inzet voor de club in het afgelopen seizoen en wensen wij hen veel succes in hun verdere carrière", legt algemeen directeur Paul van der Kraan uit op de website van FC Twente.

Assistenten ook weg

Ook assistent-trainers Dennis van der Ree en Peter Niemeyer en analist Şenol Kök vertrekken bij de club. Zij hadden ook een contract tot het einde van dit seizoen.