Trainer van Leganes verklapt de plannen van La Liga om de competitie weer te hervatten
i

AP

Trainer van Leganes verklapt de plannen van La Liga om de competitie weer te hervatten

Martijn Baars • 11:50, 08-05-2020 / Laatste Update: 16:32, 08-01-2024

Leganés-trainer Javier Aguirre heeft z’n mond voorbijgepraat over de herstart van de Spaanse competitie. Hij vertelde in Mexicaanse media dat La Liga op 20 juni weer gaat beginnen. Volgens de organisatie van de Spaanse topcompetitie is er echter nog geen datum vastgesteld.

"We gaan beginnen met trainen en wachten dan op een beslissing van de overheid", aldus een woordvoerder van La Liga. "Onze intentie is om in juni weer te beginnen, maar alleen als de overheid toestemming geeft."

11 speelrondes

In Spanje telt het seizoen nog 11 speelrondes. Leganés, de club van Aguirre, staat op de 19e plaats, 3 punten onder de degradatiestreep. "We beginnen op 20 juni en eindigen op 26 juli", zei de Mexicaanse trainer in eigen land. "We spelen 2 keer per week, op zaterdag of zondag en op woensdag of donderdag. Ik heb dat zojuist gehoord van La Liga, ik ben blij dat we nu weer een trainingsprogramma hebben.”

FC Barcelona bovenaan

Net als in een groot deel van Europa werd ook in Spanje de voetbalcompetitie in maart stilgelegd vanwege het coronavirus. FC Barcelona, de club van Frenkie de Jong, voert de ranglijst aan met 2 punten voorsprong op Real Madrid. Sinds deze week mogen de clubs weer gaan trainen. Veel clubs testen hun spelers eerst op Covid-19.