TV-gids: Zo kijk je LIVE naar de loting van Oranje voor het EK2020
i

ANP

TV-gids: Zo kijk je LIVE naar de loting van Oranje voor het EK2020

admin • 14:29, 27-11-2019 / Laatste Update: 21:15, 05-01-2024

Nadat het Nederlands elftal zich voor het eerst in 6 jaar weer geplaatst heeft voor een eindronde, is het tijd om naar de loting van het EK 2020 te kijken. Hoewel een groot deel van de groepsindeling vast staat, wordt er gewoon uit een bak vol warme en koude balletjes gegraaid. En op deze manier kijk jij LIVE naar de EK-loting.

Voor de loting is al duidelijk dat Oranje in Groep C zit en dat ze tegen Oekraïne en (mogelijk) Roemenië spelen. Van 12 juni tot en met 12 juli 2020 wordt gespeeld om de titel en probeert Nederland het kunststukje ui 1988 te herhalen.

Zoals gebruikelijk zendt de NOS de loting van het Europees Kampioenschap uit, dat deze keer in meerdere landen wordt gehouden. Op bijna alle mogelijke manieren zorgt de omroep ervoor dat je niks mist. Het is namelijk op de volgende manieren te volgen:

NPO2

Op het oude Nederland 2 is de loting van het EK 2020 zaterdag 30 november LIVE van begin tot eind te volgen. De uitzending daarvan begint om 18.00 uur en duurt tot 19.31 uur. Arno Vermeulen verzorgt dan het commentaar en Robert Maaskant is te gast in de studio.

NPO Radio 1/Langs de Lijn

Ook op de radio mis je helemaal niks van deze ceremonie. Dit wordt via Radio 1 en het programma NOS Langs de Lijn gedaan. Die uitzending begint  - net als op tv - om 18.00 uur. Deze uitzending gaat echter door tot 23.00 uur.

NOS.nl en de app

Heb je geen tv of radio, dan kun je altijd nog via het internet volgen aan welke landen Nederland gekoppeld wordt. Via nos.nl en de NOS-app is alles te zien.

Potindeling en tegenstanders Oranje

Wil je alles weten over de potindelingen, de geplaatste landen en de tegenstanders van Oranje? Dan kun jij je hier in 1 ruk omtoveren tot een loting-expert!