TV-gids: zo ziet de loting voor de Europa League eruit
AS Roma na de zege op Feyenoord / Getty Images

TV-gids: zo ziet de loting voor de Europa League eruit

09:05, 23-02-2024 / Laatste Update: 09:05, 23-02-2024

Feyenoord haalde de volgende ronde van de Europa League nét niet; AS Roma bleek na penalty's te sterk. Het tweede Europese toernooi gaat dus verder zonder Nederlandse teams. Toch willen de echte voetbalfans gewoon weten hoe de loting van de Europa League eruitziet (en op welke zender het te volgen is).

AS Roma kwalificeerde zich donderdag via de tussenronde voor de achtste finale, waar het een nummer één uit de poule tegenkomt. De wedstrijden staan ingepland voor 7 en 14 maart. Een dag later volgt meteen de loting voor de kwartfinale.

Atalanta Bergamo, Brighton & Hove Albion, Bayer Leverkusen, Liverpool, Rangers, Slavia Praag, Villarreal en West Ham United zijn de geplaatste teams. Zij kunnen het dus niet tegen elkaar opnemen.

De clubs die de tussenronde overleefden zijn AC Milan, Benfica, sc Freiburg, Olympique Marseille, Qarabag, AS Roma, Sparta Praag en Sporting CP. Overigens zullen teams uit hetzelfde land elkaar deze ronde nog ontlopen. Geen Tsjechische kraker tussen Sparta Praag en Slavia Praag, dus.

Zender loting Europa League

De loting van de Europa League begint vrijdag 23 februari om 12:00 uur. De loting wordt uitgezonden op ESPN 1 en UEFA.com.

Nederlandse inbreng

Nederland begon met één team aan dit Europa League-seizoen. Ajax werd derde in een poule met Brighton & Hove Albion en Olympique Marseille, waardoor de Amsterdammers afzakten naar de Conference League. In de tussenronde van die competitie wist Ajax donderdagavond ternauwernood af te rekenen met Bodo/Glimt.

TV-gids: op deze zender is de loting van Ajax in de Conference League

23 februari 2024, 08:49

Ajax heeft zich donderdag na een waar voetbalgevecht tegen Bodø/Glimt voor de achtste finales van de Conference League geplaatst. De ploeg van John van 't Schip kan zich dus opmaken voor een nieuwe wedstrijd in Europa. Hier lees je op welke zender de loting voor de achtste finales van de Conference League te zien is en welke tegenstanders het kan treffen in de volgende ronde.