UEFA praat nu toch iets aardiger: 'Er komt geen specifieke deadline om competities uit te spelen'
i

REUTERS

UEFA praat nu toch iets aardiger: 'Er komt geen specifieke deadline om competities uit te spelen'

Martijn Baars • 16:57, 20-04-2020 / Laatste Update: 12:50, 07-01-2024

De UEFA heeft geen harde deadline gesteld waarop de nationale competities uitgespeeld moeten zijn. Het streven is om dat voor 3 augustus te doen, maar UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin benadrukt hier flexibel in te willen zijn. Dat is al een andere toon dan een week geleden, toen dreigde de UEFA nog met Europese uitsluiting.

"Er is geen specifieke deadline. We onderzoeken verschillende opties wanneer de competities kunnen eindigen, waarbij we wel rekening houden met de start van het volgende seizoen", zei Ceferin in de Italiaanse krant Corriere della Sera. "Het wordt wel heel moeilijk om een seizoen in september of zelfs oktober nog uit te spelen. Dat zou wel heel veel impact hebben op de speelkalender voor 2020-2021."

'Beter voetballen zonder publiek dan helemaal niet'

Mocht er over enkele weken weer gevoetbald worden in Europa, dan gebeurt dat volgens Ceferin in ieder geval voor lege tribunes. "Maar het is beter om te voetballen zonder publiek dan helemaal niet te voetballen", zegt de Sloveen. "Voetbal kan de emotie en vreugde terugbrengen in de huiskamers van de fans. En na verloop van tijd gaan de stadions weer volstromen, daar ben ik zeker van."

Videovergadering

De UEFA vergadert dinsdagmiddag via een videoverbinding weer met de nationale bonden. De federatie hoopt dan antwoorden te kunnen geven op de talloze vragen die leven bij de 55 aangesloten lidstaten.