Valencia wint ook van Leganes en is nu alle 11 duels in La Liga ongeslagen (video's)

AFP

Martijn Baars • 15:54, 04-11-2017 / Laatste Update: 12:31, 12-12-2023

Valencia heeft zaterdagmiddag met 3-0 van Deportivo Leganes gewonnen. In eigen huis scoorden Dani Parejo, Rodrigo en Santi Mina (die laatste uit een penalty). Het knapste is dat Valencia nu 11 duels in La Liga ongeslagen is.

De Spaanse ploeg had wel erg veel moeite met Leganes, dat de eerste helft eigenlijk verdiende om te scoren, maar dat niet deed. Valencia natuurlijk wel, en vroeg ook. Aanvoerder Dani Parejo schoot een vrije trap onder de muur door. Keeper kansloos, 1-0.

Na rust leek Leganes niet meer op de ploeg die het de eerste helft was. Toch duurde het tot 20 minuten voor tijd voordat Valencia de wedstrijd in het slot gooide. Spits Rodrigo kopte prima raak na een lekkere aanval.

Het slotakkoord was voor Santi Mina, die een penalty dwars door het midden raak schoot voor de 3-0.

De 3-0 zege was meteen ook een evenaring van het clubrecord uit 1947, toen de club ook 7 duels op rij won.

Zeer knappe serie

De serie van 11 ongeslagen wedstrijden op rij dit seizoen in de Spaanse competitie is extra knap te noemen. Want Valencia deed het niet alleen tegen makkelijke tegenstanders. Zo speelde de ploeg al met 2-2 gelijk bij Real Madrid en kwam Atlético Madrid op bezoek voor een 0-0 gelijkspel. Eind november wacht de volgende test: dan komt FC Barcelona op bezoek in Mestalla.