Van Bommel vond ontslag onnodig: 'Heb nog geen speler slecht over mij horen praten'
i

BSR Agency

Van Bommel vond ontslag onnodig: 'Heb nog geen speler slecht over mij horen praten'

admin • 14:50, 27-06-2020 / Laatste Update: 02:57, 07-01-2024

Mark van Bommel vindt het nog altijd zonde dat hij niet verder mocht bij PSV. "Sommige mensen werden helaas nerveus bij PSV. Dat is jammer."

,,Iedereen weet wat ik met die club heb", zegt hij in het ANP. ,,Dan is het niet leuk als je daar ontslagen wordt. Maar het is niet anders. Nee, in mijn ogen was het niet nodig geweest. Ik heb na mijn ontslag geen speler slecht over mij horen praten. Ook de wisselspelers niet. Dat zegt wel wat. Ik heb nog steeds contact met sommige spelers daar. De resultaten waren even niet goed maar we verloren vrij onterecht van Feyenoord. We waren sterker in die wedstrijd. Sommige mensen werden helaas nerveus bij PSV. Dat is jammer."

Klad erin

Van Bommel begon het seizoen nog aardig met PSV, maar nadat de ploeg in oktober met 3-0 van FC Utrecht verloor, kwam de klad erin. In de 8 wedstrijden die de trainer nog zou krijgen, verloor PSV ook van AZ (0-4), Willem II (2-1) en Feyenoord (3-1). De laatste wedstrijd kostte de Limburger in december uiteindelijk de kop.

Volgende stap?

De oud-international weet nog niet waar zijn toekomst als trainer ligt. ,,Bij serieuze interesse zou Mino me op de hoogte brengen", doelt hij op zijn zaakwaarnemer Raiola. ,,Dat heeft hij nog niet gedaan. Dus ik heb niet het idee dat er iets heel concreets speelt nu."

Topcompetitie

Van Bommel zegt al een paar aanbiedingen gehad te hebben. ,,Maar ik voelde er weinig voor om tussentijds in te stappen. Ik begin liever voorafgaand aan een heel seizoen. De Bundesliga zou wel bij me passen, Engeland zie ik ook wel zitten. Maar een mooie Italiaanse of Spaanse club zou ook goed kunnen.”

Corona

De 43-jarige Van Bommel wil snel weer aan de slag, als de juiste club zich meldt. ,,Maar het coronavirus heeft natuurlijk wel dingen veranderd", zegt hij. ,,Wie ontslaat deze maand nog een trainer? Als er niet snel iets moois voorbij komt, dan wachten we nog even rustig. We zien wel."