Veltman hoopt op zijn verjaardag in 2019 weer te kunnen spelen
i

Pro Shots

Veltman hoopt op zijn verjaardag in 2019 weer te kunnen spelen

Martijn Baars • 20:36, 04-05-2018 / Laatste Update: 13:24, 05-01-2024

Joël Veltman moet nog héél veel geduld hebben, voordat hij weer tegen een bal kan trappen. De verdediger van Ajax raakte tegen VVV-Venlo zwaar geblesseerd aan zijn knie en is inmiddels geopereerd in Duitsland. Nu wacht hem een hersteltraject dat zomaar eens 9 maanden kan gaan duren.

De aanvoerder vertelt op de website van Ajax hoe het met hem gaat. "Nu weer iets beter. Ik ben net terug uit Augsburg, waar ik geopereerd ben. Ik was daar al een paar dagen, maar de operatie moest worden uitgesteld omdat mijn knie nog niet voldoende geslonken was. Dat is dan even balen, maar voor de knie is het natuurlijk beter. Mijn vrouw was bij me, en ook begeleiding vanuit Ajax. Uiteindelijk is het allemaal heel goed gegaan.”

Verjaardag

De rechtsback durft nog niet te ver vooruit te kijken. Hij hoopt op zijn verjaardag weer te kunnen spelen. "Ik ga uit van een herstel van ongeveer 9 maanden. Alles eerder is mooi meegenomen. 15 januari ben ik jarig. Het zou fantastisch zijn als ik rond die datum weer minuten kan maken."