Dit zijn alle veranderingen in de Ajax-basis sinds de laatste keer 'PAOK-thuis'
i

Soccrates Images

Dit zijn alle veranderingen in de Ajax-basis sinds de laatste keer 'PAOK-thuis'

admin • 17:58, 13-08-2019 / Laatste Update: 10:12, 08-01-2024

Vanavond speelt Ajax in de 3e voorronde van de Champions League thuis tegen PAOK Saloniki. Dat wist je natuurlijk allang, maar wat je misschien vergeten was, was dat diezelfde wedstrijd 3 jaar geleden ook werd gespeeld. Het verschil qua selectie is immens, dus tijd om te vergelijken!

Onder leiding van Peter Bosz speelde Ajax destijds ook in de 3e voorronde van het miljardenbal. En wie naar de selectie van toen kijkt, ziet dat de basiself een ware metamorfose heeft ondergaan. Slechts 2 spelers (Donny van de Beek en Joel Veltman) zullen vanavond waarschijnlijk weer starten.

Ajax - Paok 2016/2017

De wedstrijd van toen eindigde in 1-1, met een treffer van Kasper Dolberg, die toen zijn debuut maakte. Dat seizoen voerde Bosz bij zelfs deze basiself flink wat wijzingen door. Zo verving André Onana de verkochte Jasper Cillessen, braken Matthijs de Ligt en Davinson Sánchez door, werd Hakim Ziyech gehaald, speelde Daley Sinkgraven linksback en belandde Schöne op de plek van Riedewald. Met deze selectie werd dat jaar de finale van de Europa League gehaald. Die ging toen verloren tegen Manchester United.

Ajax - PAOK 2019

3 jaar later zijn dus alleen nog Veltman en Van de Beek over. Als trainer Erik ten Hag niks wijzigt ten opzichte van Emmen-thuis ziet de basiself er zo uit:

Onana; Mazraoui, Veltman, Martinez, Tagliafico; Marin, Blind, Van de Beek; Ziyech, Tadic, Neres.

Ben je benieuwd waar je de wedstrijd vanavond kunt kijken? Bekijk dan HIER bij welk kanaal je moet zijn voor welke provider.