Verbannen Blatter treitert Infantino: ‘Waar is zijn transparantie nu?’
i

EPA

Verbannen Blatter treitert Infantino: ‘Waar is zijn transparantie nu?’

admin • 20:44, 21-11-2018 / Laatste Update: 04:07, 05-01-2024

Sepp Blatter heeft de laatste jaren geen goeie naam gekregen. Nu de nieuwe FIFA-baas Gianni Infantino volgens onthullingen van Football Leaks ook niet al te best blijkt te zijn, is de 82-jarige Zwitser er weer als de kippen bij.

,,De ethische commissie van de FIFA zou iets moeten doen en een onderzoek naar mijnheer Infantino openen”, liet de Zwitser vandaag in gesprek met persbureau AFP weten. ,,Want waar is hij nu met zijn transparantie?”, aldus de Zwitser. Blatter was van 1998 tot 2015 voorzitter van de wereldvoetbalbond, maar is nu persona non grata sinds hij door de ethische commissie verbannen werd.

Infantino zou ook niet helemaal betrouwbaar zijn. Zo zou hij een innige band onderhouden met het Zwitserse gerecht, getuige twee geheime en informele afspraken met openbaar aanklager Michael Lauber. Ook zou Infantino topclubs hebben geholpen om straffen voor de schending van de Financial Fair Play te ontlopen.

Lauber verwierp vandaag de kritiek dat de onderzoeken naar Blatter en Platini te traag zouden verlopen. Hij herhaalde dat sommige dossiers volgend jaar afgesloten zullen worden.