PSV licht aankoopoptie op Sergiño Dest niet, financiëel risico te groot
Sergiño Dest © Getty Images

PSV licht aankoopoptie op Sergiño Dest niet, financiëel risico te groot

21:10, 09-05-2024 / Laatste Update: 06:26, 10-05-2024

PSV heeft besloten om de aankoopoptie op de zwaar geblesseerde Sergiño Dest niet te lichten. De club kon de linksback voor 11 miljoen euro definitief overnemen van Barcelona.

PSV overweegt nog wel om de linksback in het begin volgend jaar vast te leggen, mits zijn herstel goed is verlopen. PSV was voor de blessure van Dest al in onderhandeling met de speler. Hij scheurde zijn voorste kruisband, waardoor de club het financiële risico bij een aankoop te groot vindt. Dat melden het Eindhovens Dagblad en Voetbal International.

Dest is op dit moment in Amerika, waar hij een operatie aan zijn knie ondergaat. Daarna zal hij waarschijnlijk terugkeren naar Barcelona, om daar verder te revalideren. Zijn revalidatie zal ongeveer negen maanden duren. Dest heeft nog een contract bij FC Barcelona tot 30 juni 2025.

Als zijn contract is afgelopen liggen opnieuw de opties open. Dest is vanaf volgend jaar transfervrij, tenzij hij zijn contract in Spanje verlengt of voor een andere club zou kiezen. PSV blijft geïnteresseerd in Dest. Als hij komende zomer al fit is, en PSV een linksback nodig heeft kan de club zich weer voor hem melden.

In het kampioensjaar van PSV speelde de Amerikaanse back 37 officiële duels in alle competities waarin hij tot 2 doelpunten en 7 assists kwam.