Harry Nijland • 14:10, 13-10-2014 / Laatste Update: 13:10, 13-12-2023

VELSEN – De confrontatie tussen de vrouwen van Telstar en FC Twente leverde zaterdag een doelpuntrijk duel op. Het werd 4-4 in Velsen. Door het puntenverlies liep de achterstand van Twente op koploper Standaard Luik op tot vijf punten.

FC Twente keek na twaalf minuten al tegen een 2-0 achterstand aan door treffers van Suzanne Admiraal en Linda Bakker. Bij 3-0 (een doelpunt van Kirsten Koopmans) scoorde Yana Daniëls haar eerste officiële treffer voor de Enschedese lands en BeNe League kampioen. Aanvoerster Anouk Dekker bepaalde de ruststand op 3-2.

Na rust toonde Ellen Jansen in bloedvorm te zijn. Nadat ze eerder deze wek de eerste treffer van FC Twente in de Champions League voor haar rekening nam zette de 22-jarige aanvalster uit Markelo FC Twente met twee treffers in de tweede helft op een 4-3 voorsprong. Linda Bakker bracht Telstar langszij: 4-4.

In de slotfase van deze uiterst vermakelijke wedstrijd kregen beide ploegen nog een kans op de winnende treffer. De vier extra speelminuten bleken ook niet voldoende om nog tot scoren te komen.

Stand aan kop: 1. Standaard Luik 7-21, 2. FC Twente 7-16, 3. Ajax 7-15.

Vooral de 3-0 van Kirsten Koopmans (vanaf 2:50) mag er zijn.