Martijn Baars • 19:51, 27-01-2019 / Laatste Update: 03:34, 07-01-2024

FC Barcelona heeft de marge met achtervolger Atlético Madrid weer uitgebreid naar 5 punten. De koploper uit La Liga won de Catalaanse streekderby bij Girona met 0-2, Atlético Madrid won zaterdag al met 2-0 van Getafe.

Rechtsback Nélson Semedo bracht de bezoekers uit Barcelona al na 9 minuten op voorsprong in Montilivi, het knusse stadion van Girona. De Catalaanse derby zou eerst in Miami worden gespeeld, maar na protest van supporters en spelers werd dit plan van La Liga toch geblokkeerd.

Rode kaart

In de 2e helft zocht Girona naar de gelijkmaker, ook toen het met 10 man kwam te staan na de 2e gele kaart van de Colombiaan Bernardo Espinoza. Die moest vertrekken na een tackle op Luis Suárez.

Heerlijk stiftje Messi

Lionel Messi gooide de wedstrijd halverwege de 2e helft in het slot door een snelle tegenaanval op aangeven van Jordi Alba met een boogballetje over doelman Yassine Bono af te ronden.