Video | Vicente Besuijen scoort in speciaal Emmen-shirt vanuit de middencirkel
Een wereldgoal van Vicente Besuijen. © Pro Shots

Video | Vicente Besuijen scoort in speciaal Emmen-shirt vanuit de middencirkel

21:01, 12-04-2024 / Laatste Update: 21:04, 12-04-2024

Na een roerige week staat FC Emmen op voorsprong in de Keuken Kampioen Divisie tegen MVV. Het doelpunt kwam van de voet van Vicente Besuijen. En hoe. De aanvaller zag vanuit de middencirkel dat de keeper van MVV te ver voor zijn goal stond en probeerde het maar eens, met resultaat.

Emmen ontsloeg eerder deze week Fred Grim en diens assistent-trainer Erwin van Breugel na de 3-2 nederlaag op bezoek bij Jong AZ. Marc Hegeman nam de taken van Grim en Van Breugel over. Tegen MVV zag hij een goal waar waarschijnlijk niet op getraind was.

Op het half uur zag Besuijen keeper Romain Matthys te ver voor zijn doel staan en dus waagde hij maar eens een poging. Matthys deed er alles aan om de bal te stoppen, maar was kansloos op de poging van de ADO-huurling.

Feestelijke shirts

Wie er naar Emmen - MVV kijkt, zal de gastheer mogelijk niet herkend hebben. Dat komt omdat de thuisploeg in speciale oranje shirts speelt voor Koningsdag. Dat komt omdat koning Willem-Alexander zijn 57e verjaardag viert in Emmen. De wedstrijd tegen MVV was de laatste thuiswedstrijd voor Koningsdag, daarom was besloten om het oranje tenue te dragen.