Virgil van Dijk over 'hands' De Ligt: 'Kon niet geloven dat de scheids penalty gaf'
i

BSR Agency

Virgil van Dijk over 'hands' De Ligt: 'Kon niet geloven dat de scheids penalty gaf'

admin • 01:05, 07-09-2019 / Laatste Update: 05:09, 07-01-2024

Virgil van Dijk twijfelde geen moment over het verloop van de kraker tegen Duitsland. Ook niet na de snelle achterstand. "Er was niet veel aan de hand. Alleen wilde de scheidsrechter het nog even spannend maken. Ook jammer hoe we de eerste goal tegen kregen."

De aanvoerder vond dat Oranje de hele wedstrijd domineerde. "De eerste helft kon ons spel wel sneller. Ik vond het verrassend dat ze gingen inzakken en hoopten op balverlies bij ons", zei Van Dijk bij de NOS.

Penalty moment

Na de gelijkmaker van Frenkie de Jong en de eigen goal van Jonathan Tah kwam Duitsland dankzij een penalty van Toni Kroos op 2-2. Matthijs de Ligt kreeg de bal tegen zijn hand aan, al is niet iedereen het eens over de pingel. "Ik kon het niet geloven dat de scheids die penalty gaf, want Matthijs had helemaal niks door. Maar ja, het is zijn beslissing. Daarna hebben wij het alsnog rechtgezet."

Van Dijk denkt dat de zege op Die Mannschaft heel belangrijk is voor het zelfvertrouwen. "En terecht want we hebben een geweldig elftal. We hebben goed gespeeld. Dit is een mooie stap richting EK."