Vitesse is de beste van Gelderland na saaie pot

LinkU Internet Media • 01:00, 29-11-2015 / Laatste Update: 15:24, 12-12-2023

Vitesse heeft zondagmiddag in GelreDome in een slaapverwekkende derby met 1-0 gewonnen van NEC. De Arnhemmers nemen daardoor de vijfde plaats over van de aartsrivaal uit Nijmegen, die nu een punt minder heeft.

Vitesse aan zet Het spel was niet al te best. Vitesse had meer de bal, terwijl NEC afwachtte en hoopte op de omschakeling. Veel grote kansen leverde dat niet op. De thuisploeg had liefst 70 procent balbezit, maar kon voor rust het doel niet vinden. Kevin Diks was er wel dichtbij met een kopbal.

Qazaishvili Na rust scoorde Vitesse dan wel en het bleek de enige van de wedstrijd te zijn. Valeri Qazaishvili werd de matchwinner door de bal mooi in de verre hoek te trappen: 1-0. NEC probeerde tegen te scoren en kreeg wat kansen, maar mocht eigenlijk nooit hopen op drie punten.