Vitesse verslaat SC Cambuur in zwak duel

18:33, 30-08-2015 / Laatste Update: 08:23, 13-12-2023

Vitesse heeft zondagmiddag in de eredivisie met 4-1 gewonnen van SC Cambuur. In een slechte en rommelige wedstrijd scoorde de Arnhemse ploeg de tweede driepunter in deze competitie.

In het wederom opvallend slecht gevulde GelreDome (13.573 toeschouwers) begon Vitesse uitstekend. Al na 1 minuut en 5 seconden lag de bal op de stip. Calvin Mac-Intosch vloerde Nathan, die verrassend in de basis begon op de plek van Isaiah Brown. Lewis Baker benutte de strafschop, zijn tweede in deze competitie (1-0).

De thuisploeg speelde echter slordig en na een half uurtje kwam Cambuur verdiend langszij. Oud-Vitessenaar Sander van de Streek vond vanaf randje zestien knap de bovenhoek (1-1). Snel daarna profiteerde Abiola Dauda van een blunder van Cambuur-doelman Leonard Nienhuis, die in de rust werd vervangen door Harm Zeinstra (2-1).

Vitesse had op slag van rust nog een strafschop moeten hebben na een handsbal van Kai Heerings. Die kreeg de thuisploeg niet, maar halverwege de tweede helft volgde toch pingel nummer twee. Baker ging over de knie bij Heerings en schoot de penalty daarna hard op de lat.

Na rust was het spel het aanzien niet meer waard. Invaller Renato Ibarra was dicht bij een treffer, maar hij schoof de bal na een korte solo voorlangs. Vlak voor tijd maakte Guram Kashia met een kopbal de 3-1 en in de blessuretijd maakte invaller Dominic Solanke na een knappe individuele actie zijn eerste doelpunt voor Vitesse, dat na vier wedstrijden zeven punten heeft.