Voorbeschouwing buitenland: wat te vertellen aan je vrienden?
i

Pro Shots

Voorbeschouwing buitenland: wat te vertellen aan je vrienden?

Brian Vesseur • 18:52, 05-02-2016 / Laatste Update: 12:14, 12-12-2023

Het is zaterdag, je hebt net gevoetbald en het is tijd voor bier. Bankhangen, alcohol, frituur én voetbal. We lichten een paar wedstrijden uit die je met je vrienden moet kijken. En voor jou wat mooie verhalen om over die wedstrijden te vertellen.

Zaterdag 13:45u: Manchester City - Leicester City

We trappen het voetbalweekend af in stijl, met de strijd om de eerste plek in de Premier League. Manchester City - dat in 1998 nog tweede divisie speelde - stevent samen met Leicester City af op haar 2de kampioenschap. Waar Leicester City daarvoor sterkhouders Riyad Mahrez en Jamie Vardy voor nodig heeft, kunnen The Citizens het met meerdere spelers. Sergio Agüero scoorde 13 keer, Raheem Sterling, Yaya Touré en Kevin de Bruyne hebben allemaal 5 competitiegoals. De Bruyne moet het duel tegen Leicester wel missen, want de Belg raakte zwaar geblesseerd in de FA Cup wedstrijd tegen Everton.

Zaterdag 15:30u: Hertha BSC - Borussia Dortmund 

De stand in de Bundesliga is al weken beslist. Bayern München heeft 52 punten en wordt kampioen, achtervolger Borussia Dortmund 44. Het mooie van het verhaal: Borussia staat dichterbij de nummer 1, dan dat nummer 3 Hertha BSC bij Dortmund staat. De club uit Berlijn staat namelijk op 34 punten. Als Dortmund zelf wint, moet het hopen dat de koploper verliest bij Bayer Leverkusen. Een andere kraker bij onze Oosterburen: Schalke 04 - VfL Wolfsburg.

Zaterdag 20:30u: Athletic de Bilbao - Villarreal

Een ongelofelijk verschil in Spanje. Villarreal staat op plek 4 in de Primera Division, met slechts 3 punten achter op Real Madrid. Athletic - dat tegen AZ speelde in de Europa League - staat maar 2 plekken lager. Toch moeten de Basken het doen met 10 punten minder. Atleticó Madrid heeft een samenwerking met Bilbao, dat nog steeds terug is te zien in de rood-witte shirts. Wat je misschien ook wel wist: Athletic heeft alleen Basken in het team. Ook de donkere Jonás Ramalho, met Angolese roots.

Zondag 12:30u: Hellas Verona - Internazionale

Hellas Verona is de nieuwe club van Urby Emanuelson. En sinds de komst van de ex-Ajacied gaat het beter met de Italiaanse hekkensluiter. De ploeg speelde 3 keer gelijk - waaronder tegen AS Roma - en won afgelopen ronde met 2-1 van Atalanta. Maar of Internazionale hoeft te vrezen, is de vraag: de Milanezen staan 30 punten voor op Hellas. Maar misschien dat de invloed van Emanuelson, die tot nog toe 4 wedstrijden speelde, Inter bang maakt?

Zondag 14:30u: Club Brugge - AA Gent

De Belgen komen niet vaak om de hoek kijken met spannende wedstrijden, maar dit is met recht een kraker te noemen. Club Brugge achtervolgt koploper Gent op slechts 3 punten. Als het op doelsaldo eerste wil staan, moet het met minimaal 3 doelpunten verschil winnen. Bij Club Brugge spelen 5 oud-Eredivisiespelers, terwijl concurrent Gent er 3 kent. Gent heeft ook de beschikking over Moses Simon, die veel gelinkt is aan Ajax. De spelmaker valt de laatste tijd een beetje tegen: hij heeft pas 2 doelpunten en 2 assists. Toch is de Nigeriaan een speler om naar te kijken deze zondag.

Zondag 17:00u: Chelsea - Manchester United

Hoewel beide ploegen niet naar behoren presteren, zijn wedstrijden als deze altijd een kraker op zich. Guus Hiddink heeft met Chelsea de goede weg ingeslagen, terwijl het Manchester United van Louis van Gaal overtuigend wist te winnen van Stoke City. En dat is iets wat de laatste weken niet veel gebeurde. United wist 520 minuten op Old Trafford NIET te scoren in de eerste helft. Jesse Lingard en Anthony Martial zorgden dat dat tegen Stoke wel gebeurde.