Voormalig international Kevin Grosskreutz krijgt klappen in Duitse kelderklasse (video)

Trevor Wagener • 22:43, 17-05-2019 / Laatste Update: 16:41, 05-01-2024

Afgelopen zondag ging het goed fout in de Duitse Kreisliga. Er ontstond een vechtpartij bij de wedstrijd tussen 2 lagere elftallen van VFL Kemminghausen en FC Brambauer, uit de regio Dortmund. Opvallend detail: voormalig Duits-international Kevin Grosskreutz was erbij betrokken.

Grosskreutz is tegenwoordig hoofdtrainer bij het 1e elftal van Kemminghausen en kreeg een klap in zijn gezicht toen hij het geschil wilde sussen. Dat vertelde hij aan een journalist van het Ruhr nieuws.

Kappen jongens

"Ik ging er naartoe omdat ik 20 mensen zag rennen van en naar het publiek toe. Ik wilde de boel sussen en zei: 'wat is dit allemaal? Er zijn kinderen bij, stop hiermee!' en toen kreeg ik een klap."

Het is overigens niet de 1e keer dat Grosskreutz betrokken raakte bij vechtpartijen. De oud-voetballer van Borussia Dortmund staat bekend een fanatieke supporter van BVB te zijn. Als speler van Stuttgart raakte hij al eens zijn baan kwijt nadat hij betrokken was bij een knokpartij.

Ondanks dat Grosskreutz dus een vredes stichtende rol had, wordt ook dit voorval hem zeer kwalijk genomen in de reacties. Grosskreutz zelf lijkt er niet mee te zitten. "Ik weet wat ik gedaan heb en heb in deze goed gehandeld."