Voormalig stervoetballer Owen: 'Kon niet wachten om met pensioen te gaan'
i

Pro Shots

Voormalig stervoetballer Owen: 'Kon niet wachten om met pensioen te gaan'

admin • 22:01, 26-08-2018 / Laatste Update: 05:39, 08-01-2024

Michael Owen was in zijn jonge jaren bekend om zijn snelle dribbels en prachtige goals. Maar na zijn eerste hamstringblessure ging het bergafwaarts en sukkelde hij van blessure naar blessure. Die jaren waren verschrikkelijk, vertelt de oud-speler van onder meer Liverpool, Real Madrid en Manchester United nu.

"Ik was eerst een speler die goals scoorde, spelers uitspeelde, snel was, loopacties maakte en voorzetten gaf. Maar ik veranderde mijn spel. De laatste 6 of 7 jaar van mijn carrière werd ik de enige soort speler die ik kon zijn met mijn mogelijkheden. Ik was heel bang om een loopactie te maken, ik wist gewoon dat ik een spier zou verrekken", zegt hij in gesprek met BT Sport.

Hekel aan alles

"Het ergste is dat je instinct je blijft vertellen te doen wat je altijd hebt gedaan", gaat de Engelsman verder. "Ik was geboren om een voetballer te zijn. Ik had een hekel aan alles wat ik de laatste 6 of 7 jaar in mijn carrière deed. Ik kon niet wachten om met pensioen te gaan, want ik was gewoon niet meer dezelfde."