'Vriendschappelijk potje' tussen Argentinië en Chili levert geen goals op, maar wel 10 kaarten
i

BSR Agency

'Vriendschappelijk potje' tussen Argentinië en Chili levert geen goals op, maar wel 10 kaarten

admin • 10:31, 06-09-2019 / Laatste Update: 22:05, 04-01-2024

Argentinië en Chili kwamen misschien niet tot het maken van doelpunten. Het scoren van gele kaarten ging beide landen in de oefeninterland in Los Angeles goed af. Liefst 10 spelers kregen een prent voorgeschoteld.

Tagliafico ook op de bon

Nicolás Tagliafico deed bijna 75 minuten mee bij Argentinië. De linksback van Ajax was een van de spelers die een gele kaart kreeg in het harde duel, waarin de nieuwe aankoop van Tottenham Hotspur, Giovani Lo Celso, geblesseerd naar de kant moest.

2 maanden geleden stonden beide landen ook al tegenover elkaar. Destijds was de inzet een bronzen medaille op de Copa América. De Argentijnen wonnen de troostfinale met 2-1, maar verloren wel aanvoerder Lionel Messi. De superstar betichtte de Zuid-Amerikaanse voetbalbond van corruptie. Hij was van mening dat gastland Brazilië het toernooi per se moest winnen en weigerde zijn medaille op te halen.

In de oefenwedstrijd tegen Chili ontbrak Messi. Door zijn uitlatingen aan de Zuid-Amerikaanse voetbalbond, Conmebol, is hij 3 maanden geschorst.