Vrouwen Ajax winnen topduel van FC Twente

Vrouwen Ajax winnen topduel van FC Twente

admin • 22:45, 02-09-2014 / Laatste Update: 12:27, 13-12-2023

ENSCHEDE - Het vrouwenelftal van Ajax heeft dinsdag de topper in de BeNe League van FC Twente gewonnen. Het werd in de Veste in Enschede 0-1. International Claudia van den Heiligenberg maakte in de 19e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd. Beide elftallen waren de competitie vorige week met een zege begonnen. FC Twente is de regerend kampioen in de BeNe League, waarin zowel Nederlandse als Belgische ploegen spelen.

De vrouwen van Ajax boeken hiermee de tweede zege van dit seizoen. De ploeg uit Amsterdam kent een flitsende start met zes punten uit twee duels en een doelsaldo van zes voor en één tegen. Vrijdag krijgt Ajax Anderlecht op bezoek, terwijl FC Twente afreist naar Zwolle voor een uitduel met PEC.

Scoreverloop

19’ 0-1 van den Heiligenberg

Opstelling FC Twente: Van Veenendaal, Roetgering, Bakker (61′ Kerkdijk), Wigger, Worm, Dekker, Munsterman, Roord (74′ Anane), Van de Sanden, Jansen, Napoli (69′ Daniëls).

Opstelling Ajax: Ubachs; Van der Most, Marees, Hoogendijk, Hogewoning (46. Oudemast), Van den Bighelaar (82. De Ridder), Middag, Van Lunteren; Pieëte (90. Zeeman), Bakker, Van den Heiligenberg.