Waar, wanneer en tegen wie speelt Nederland de kwartfinale op EK voetbal?
Waar, wanneer en tegen wie speelt Nederland de mogelijke kwartfinale op EK voetbal? © Getty Images

Waar, wanneer en tegen wie speelt Nederland de kwartfinale op EK voetbal?

22:52, 02-07-2024 / Laatste Update: 22:53, 02-07-2024

Het Nederlands elftal weet waar het aan toe is. Oranje won dinsdag eenvoudig met 3-0 van Roemenië in de achtste finales en gaat naar de kwartfinales. Waar, wanneer en tegen wie speelt Nederland de volgende wedstrijd?

Nederland moest eerst nog voorbij Roemenië in de achtste finale. Dat lukte op overtuigende wijze aan de hand van een excellerende Cody Gakpo. De speler van Liverpool scoorde en gaf de assist op de 2-0 van Donyell Malen, die later nog Oranjes derde goal maakte. Dus staat Nederland in de kwartfinales.

Wanneer speelt Nederland de kwartfinale op het EK?

In tegenstelling tot de groepsfase weet Nederland na de zege op Roemenië precies wanneer het weer in actie komt. De speeldag stond van te voren al vast. Het Nederlands elftal komt aanstaande zaterdag, 6 juli, opnieuw in actie. Een avondwedstrijd, want de kwartfinale begint dan om 21.00 uur.

Tegen wie speelt Nederland de kwartfinale op het EK?

Ook dat is inmiddels geen geheim meer. Oostenrijk en Turkije vochten dinsdagavond met z'n tweeën uit wie de volgende tegenstander van Nederland zou worden. De Turken wonnen uiteindelijk met 2-1. Nederland speelt dus in de kwartfinale tegen Turkije.

Zelfs een eventuele halve finale is al bekend, al is dat nog heel ver weg. De winnaar van het duel tussen Nederland en Turkije speelt in de halve finale tegen Engeland of Zwitserland. Die halve finale is in ieder geval op woensdag 10 juli om 21:00 uur. De finale is op zondag 14 juli, ook om 21:00 uur.

Waar speelt Nederland de kwartfinale op het EK?

Een pikante plek, namelijk het Olympiastadion in Berlijn. Daar heeft Nederland geen goede herinneringen aan, want er werd in dat stadion met 3-2 verloren van Oostenrijk. Er komt dus geen herhaling van dat duel. Deze keer mag Nederland proberen om tegen Turkije wel een keertje te winnen in de Duitse hoofdstad.

Het complete (te printen) speelschema voor het EK 2024

14 juni 2024, 10:30

Het EK voetbal is begonnen. Vanaf 14 juni strijden 24 landen, waaronder Nederland, om de Europese titel. Doe jij met jouw vrienden en vriendinnen mee in een EK-poule, dan komt een ouderwetse poster waar je uitslagen kan invullen wel van pas. Handig en lekker overzichtelijk. Zoek niet verder, want wij hebben het ideale overzicht voor je.

Alles over EK voetbal

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.