Wanneer is in de Europese competities de winterstop afgelopen?
i

ANP

Wanneer is in de Europese competities de winterstop afgelopen?

admin • 10:37, 31-12-2019 / Laatste Update: 03:55, 07-01-2024

Het jaar 2020 staat voor de deur en dus kan de champagne bijna ontkurkt worden. Voor de diehard voetbalfan valt er echter minder te lachen tijdens de jaarwisseling, want dat is het startsignaal van veel Europese competities die niet voetballen. Maar wanneer is in de grote competities de winterstop afgelopen? Sportnieuws geeft je een overzicht.

We beginnen met onze eigen eredivisie. Daar wordt sinds 22 december al de winterstop gevierd. In Nederland houden we een kleine maand rust, want 17 januari zijn pas de eerste wedstrijden weer. Dat wordt afgetrapt met een wedstrijd tussen PEC Zwolle en FC Utrecht.

Premier League

In Engeland hebben ze nog nooit van het woord rust gehoord. Daar wordt op 2e kerstdag gespeeld en dat is op nieuwjaarsdag niet anders. Al op 1 januari breken ze daar hun winterstop van 2 dagen af. 18 ploegen komen morgen in actie, met Manchester City - Everton en Arsenal - Manchester United als hoogtepunten!

Bundesliga

Onze oosterburen doen het wat rustiger aan. Zijn doen het niet anders dan wij hier in de eredivisie. De Duitse winterstop begint en eindigt op dezelfde dagen als de onze. 17 januari wordt er dus weer gevoetbald. Dan speelt Schalke 04 tegen Borussia Mönchengladbach.

Primera Division

In het zonnige Spanje vieren ze iets korter de feestdagen. Zij speelden weliswaar op dezelfde dag als in Nederland hun (voorlopige) laatste duel op 22 december. 3 januari gaat in La Liga echter de bal alweer rollen. Dan worden 2 potjes gespeeld, met Sevilla - Athletic Club als mooiste pot.

Serie A

Vrijwel hetzelfde verhaal in Italië. Ze stoppen op dezelfde dag in Italië, maar beginnen op zondag en maandag alweer met voetballen. 5 en 6 januari komen Ronaldo en co. weer in actie, met onder meer een topper tussen Napoli en Internazionale.

Ligue 1

In Frankrijk houden ze een weekje langer rust dan in de rest van Zuid-Europa. 10, 11 en 12 januari houdt daar de winterstop voor de Ligue 1 op. Fans kunnen dan vooral uitkijken naar de afsluiter van dat weekend: PSG tegen AS Monaco.