Wat is er aan de hand met Zirkzee bij Bayern? 'Hij oogt ongelukkig en ongemotiveerd'
i

BSR Agency

Wat is er aan de hand met Zirkzee bij Bayern? 'Hij oogt ongelukkig en ongemotiveerd'

Martijn Baars • 12:20, 30-04-2020 / Laatste Update: 03:33, 06-01-2024

Het Nederlandse toptalent Joshua Zirkzee (18) diende zich in de weken voor de coronacrisis nadrukkelijk aan bij Bayern München, maar de noodgedwongen onderbreking lijkt hem geen goed te doen. BILD schrijft dat de jonge spits op trainingen de laatste weken geen beste indruk maakt.

In deze tijden zonder wedstrijden richt BILD zich deze week op de strijd achter Robert Lewandowski, de onbetwiste eerste spits van Bayern. Daarbij baseert de krant zich onder meer op een training van eerder deze week, waarin de spitsen apart onder handen werden genomen. Duitse clubs trainen weer in kleine groepjes, maar tijdens die sessies maakt Zirkzee bepaald geen onuitwisbare indruk.

Concurrent Arp

Zo schrijf BILD dat er dinsdag een afwerkoefening op de rol stond. De spitsen moesten binnen een bepaalde tijd zo vaak mogelijk scoren. De grote winnaar werd Jann-Fiete Arp: de 20-jarige Duitser (afgelopen zomer overgenomen van Hamburger SV) scoorde 8 keer. "Het is deze weken opmerkelijk hoe goed hij het doet, en hoe positief hij is, hoewel hij nog maar nauwelijks in beeld is geweest bij Bayern.”

Ongelukkig en ongemotiveerd

BILD schrijft dat Arp steeds meer in de buurt komt van zijn topvorm, iets wat niet geldt voor zijn Nederlandse collega. "Overigens: Arp's collega-spits Zirkzee scoorde tijdens de training niet 1 keer. Sowieso oogt hij ongelukkig en ongemotiveerd, in de bijna 4 weken dat Bayern nu weer aan het trainen is. Zirkzee is momenteel de 2e spits achter Lewandowski, maar Bayern-fans moeten Arp nog maar niet afschrijven", zo concludeert het medium.