Wenger over afscheid: 'Hoe langer ik wacht, hoe moeilijker het wordt'

Wenger over afscheid: 'Hoe langer ik wacht, hoe moeilijker het wordt'

Martijn Baars • 19:26, 08-08-2016 / Laatste Update: 21:59, 12-12-2023

Arsène Wenger is bang voor een zwart gat wanneer hij met pensioen gaat, dat zegt de manager van Arsenal in gesprek met The Guardian. Het contract van de Fransman loopt aan het einde van dit seizoen af.

,,Het is mijn hele leven en ik ben, heel eerlijk, behoorlijk bang voor de dag dat ik stop", zegt Wenger. ,,Hoe langer ik wacht, hoe moeilijker het wordt en hoe moeilijker het ook wordt om van de verslaving af te komen."

Ferguson

De Fransman kijkt vol bewondering naar zijn voormalige concurrent Sir Alex Ferguson, die geen moeite zegt te hebben met zijn afscheid. ,,Ik vroeg hem een keer of hij het miste, waarop hij 'helemaal niet' antwoordde. Ik kan me daar niets bij voorstellen. Het is een groot gat in je leven, zeker wanneer je je hele leven hebt gewacht op de volgende wedstrijd."

Transfers

De uitspraken doen vermoeden dat Wenger er na dit seizoen nog enkele jaren aan vast plakt, maar eerst gaat hij met Arsenal op jacht naar de eerste titel sinds 2004. Wederom lijken de Gunners, zeker in vergelijking met de concurrentie, geen grote uitgaven te doen op de transfermarkt.

De manager geeft daarop zijn visie. ,,Ik geloof persoonlijk dat je met het geld van de club om moet gaan zoals je met je eigen geld om zou gaan. Als je dat niet doet, loop je het gevaar fouten te maken."

Hoge salarissen

De hoge salarissen die aan jeugdspelers worden betaald, zijn Wenger een doorn in het oog. ,,Als je spelers veel betaalt voordat ze presteren, dan neem je hun honger weg. Er zijn nu spelers van 17, 18 jaar die meer dan een miljoen pond krijgen. Toen een speler als Ian Wright dat verdiende, was hij al een belangrijke schakel."