Wereld van Vejinovic stortte even in na gescheurde kruisband: 'Dit komt hard aan'
i

Pim Ras fOTOGRAFIE

Wereld van Vejinovic stortte even in na gescheurde kruisband: 'Dit komt hard aan'

admin • 01:06, 03-10-2017 / Laatste Update: 17:14, 05-01-2024

Hij had zelf niet gedacht dat het zo erg zou zijn. Maar toen Marko Vejinovic de mededeling kreeg dat zijn voorste kruisband is afgescheurd tijdens de wedstrijd van zondag tegen Feyenoord, stortte zijn wereld even in. "Ik voelde op het veld wel dat het niet goed was. Maar ik speelde nog even door. Daarna liet ik me toch vervangen."

Verwerken

Het onheilsbericht moet hij nu verwerken. "Met mijn familie. En voor mezelf. Dit komt hard aan. Daarna ga ik zo hard mogelijk werken om weer terug te komen." Vejinovic is bij AZ al de 2de speler die een kruisbandblessure oploopt. In de 1ste competitiewedstrijd tegen PSV was ook Calvin Stengs al ongelukkig. Voor beide spelers is het seizoen nu al voorbij. Dit seizoen is hij door de Alkmaarse club gehuurd van Feyenoord waar hij niet meer aan spelen toekwam. "Ik was tot nu toe heel tevreden over het seizoen. En dan dit."

Puzzelen

AZ heeft geen spelers als Vejinovic in de selectie. De tegen Feyenoord debuterende Teun Koopmeiners kan spelen als verdedigende middenvelder. AZ-trainer John van den Brom zette tegen Feyenoord Mats Seuntjens op de positie van Vejinovic. Een andere middenvelder, Iliass Bel Hassani, is na een tijdelijke verbanning weer opgenomen in de eerste selectie.

[poules_game teasertext="" team="az" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="sportnieuws/eredivisie-2017-18" ]