WK-ganger Zuid-Korea verliest oefenpotje van Noord-Ierland

AFP

Martijn Baars • 18:46, 24-03-2018 / Laatste Update: 12:52, 08-01-2024

Zuid-Korea is er niet in geslaagd te winnen van Noord-Ierland. De Aziaten, over 3 maanden van de partij op het WK, gingen zaterdag in een oefenwedstrijd in Belfast met 2-1 onderuit. Bij rust waren beide landen nog in evenwicht.

Zuid-Korea nam al in de 7e minuut de leiding door een doelpunt van Kwon Chang-hoon. Uit een vrije trap werkte Kim Min-jae de bal halverwege de eerste helft achter zijn eigen doelman: 1-1. Het winnende doelpunt kwam tegen het einde van de tweede helft op naam van Paul Smyth.