WTF? Boze boeren blokkeren trainingscomplex van Cagliari dat daardoor vlucht mist (video)
i

Getty Images

WTF? Boze boeren blokkeren trainingscomplex van Cagliari dat daardoor vlucht mist (video)

admin • 17:35, 09-02-2019 / Laatste Update: 03:24, 06-01-2024

Een ronduit bizar bericht uit Italië. Zondagavond staat het duel tussen AC Milan en Cagliari op het programma, maar het is nog maar de vraag of de spelers van laatstgenoemde club een goede voorbereiding zullen hebben op het duel. Boze boeren hebben er zaterdag namelijk voor gezorgd dat Cagliari de vlucht naar Milaan gemist heeft.

Bij de poorten van trainingscomplex Asseminello werden de voetballers van de club op Sardinië tegengehouden door de lastige landarbeiders. Zij protesteerden tegen de lage melkprijzen en vonden de selectie van Cagliari ideaal om daarmee lastig te vallen. De boeren blokkeerden de in- en uitgang van het complex en voorkwamen zo dat de spelersbus naar het vliegveld kon rijden.

Melkbussen omtrappen

Ze eisten een gesprek met de spelers en met trainer Rolando Maran om hun onvrede over de melkprijzen te kunnen delen. Daarna hadden de boze boeren het bizarre verzoek aan de spelers om, als blijk van medeleven, volle melkbussen omver te trappen. Zo gezegd, zo gedaan. De voetballers van Cagliari gaven daar schoorvoetend gehoor aan, zoals op deze beelden te zien is!

Anche #Barella e #Deiola partecipano a modo loro alla protesta dei pastori sardi. #Cagliari pic.twitter.com/0FebrEJEp8

— Mauro Cossu (@maurocossu90) 9 februari 2019

Protesten

Na deze bijzondere actie kon de spelersbus alsnog in volle vaart richting het vliegveld rijden, al kwam het daar dus wel te laat aan. Boeren op Sardinië protesteren al langer tegen de in hun ogen veel te lage prijzen die ze ontvangen voor hun melk. Eerder zorgden ze al voor een opstopping van het verkeer door met hun trekkers de weg te blokkeren en goten ze melkbussen leeg over de weg.