WTF? Braziliaanse club legt moordenaar voor 2 seizoenen vast

WTF? Braziliaanse club legt moordenaar voor 2 seizoenen vast

admin • 18:49, 12-03-2017 / Laatste Update: 14:37, 12-12-2023

Supporters van de Braziliaanse tweededivisieclub Boa Esporte Clube zijn woedend. De club haalde afgelopen vrijdag de keeper Bruno voor 2 jaar, maar hij is tot 22 jaar celstraf veroordeeld voor de moord op zijn ex-vriendin.

De fans zijn een handtekeningenactie gestart tegen de komst van de doelman, die 2,5 week geleden na het uitzitten van bijna 7 jaar van zijn straf werd vrijgelaten omdat het hoger beroep in zijn zaak te lang op zich laat wachten.

Geen moordenaar!

‘Geen moordenaar contracteren’, ‘Als jullie dit doorzetten, hoop ik dat de club degradeert naar de vierde divisie’ en ‘Een schande!’, valt er onder meer te lezen op de Facebookpagina van Boa Esporte.

Komt toch

Volgens directeur voetbalzaken Roberto Moraes van de club uit Varginha in de deelstaat Minas Gerais is de komst van Bruno, die eerder uitkwam voor Atlético Mineiro en Flamengo, onomkeerbaar. Hij meldt zich maandag voor het tekenen van zijn contract.

Sponsor weg

Een van de sponsors van de club, het voedingssupplementenbedrijf Nutrends, verscheurde inmiddels het contract met Boa Esporte. Boze fans meldden zich via sociale media ook bij het bedrijf. ‘Jullie sponsoren een moordenaar. Waanzin!’ en ‘Wanneer spreken jullie je uit tegen het contracteren van een moordenaar?’, waren enkele van de opmerkingen die de sponsor via Facebook ontving.

Bizarre moord

De nu 32-jarige Bruno werd in 2013 veroordeeld tot 22 jaar gevangenisstraf voor het in 2010 laten vermoorden van zijn voormalige geliefde Eliza Samudio en het doen verdwijnen van haar lichaam. Ook werd hun zoontje Bruninho van pas 4 maanden oud ontvoerd. Het lichaam van Eliza is nooit gevonden. Het Braziliaanse Hooggerechtshof beval op 24 februari de invrijheidstelling van de doelman. Het hof oordeelde dat de behandeling van zijn beroepszaak zo onredelijk lang op zich laat wachten, dat hij die in vrijheid mag afwachten.