WTF! 'Kluivert heeft schulden bij gokcriminelen'
i

Pro Shots

WTF! 'Kluivert heeft schulden bij gokcriminelen'

admin • 08:35, 25-03-2017 / Laatste Update: 10:30, 12-12-2023

Patrick Kluivert kent een verleden waar hij nog al eens in opspraak raakte. Van dat juk was-ie inmiddels wel af, maar nu heeft hij er zelf voor gezorgd dat hij weer negatief in het nieuws komt. Hij wordt namelijk al enkele jaren gechanteerd, omdat hij schulden heeft gemaakt bij een goksyndicaat, schrijft de Volkskrant.

De voormalig topvoetballer zou in 2011 en 2012 een schuld op van ruim 1 miljoen euro hebben opgebouwd bij criminelen. Da's niet niks! Kluivert zou, aldus de krant, in de schulden terecht zijn gekomen door wekelijks flinke bedragen in te zetten op voetbalwedstrijden. De afgelopen jaren oefende het syndicaat grote druk op hem uit om te betalen, zo blijkt uit vertrouwelijke documenten van justitie en onderzoek.

Gokken op Twente

Justitie heeft geen aanwijzingen dat Kluivert ook betrokken was bij matchfixing. Uit documenten blijkt wel dat Kluivert in 2011 en 2012, toen hij trainer was van de beloften van FC Twente, heeft gegokt op wedstrijden van het 1e elftal. Met die weddenschappen verdiende hij 15.669 euro. Dat was toen niet verboden, maar nu wel.