WTF! Tardelli zit aan gezicht tijdens Chinese volkslied en krijgt wedstrijd schorsing (video)
i

Getty Images

WTF! Tardelli zit aan gezicht tijdens Chinese volkslied en krijgt wedstrijd schorsing (video)

admin • 12:23, 01-11-2018 / Laatste Update: 06:59, 08-01-2024

Dit is echt bizar! Diego Tardelli speelt al 4 jaar bij Shandong Luneng in China, maar is donderdag achter een nieuwe regel gekomen. Tijdens het zingen van het volkslied, dat voor iedere wedstrijd gebeurt in China, zat hij aan zijn gezicht. Dat mag blijkbaar echt niet en dus heeft de Braziliaan een wedstrijd schorsing te pakken, melden verschillende media.

'Respectloos gedrag', zo luidt de aanklacht. Het gaat werkelijk waar nergens over. Hieronder zie je de beelden en is duidelijk dat Tardelli zich van geen kwaad bewust is.

Tekst loopt door onder Tweet

CFA announced that Diego Tardelli, the Brazilian forward of Shandong Luneng, is suspended for 1 match due to 'undignified behavior' during the pre-game national anthem before match against Shanghai SIPG, in which Shandong were beaten 4:2. pic.twitter.com/XwlNSzWFmP

— Titan Sports Plus (@titan_plus) 31 oktober 2018

Telefoon naar zijn hoofd

Tardelli speelt al sinds 2015 in China en is dus wel is vaker aparte dingen tegengekomen. Zo smeet ooit een toeschouwer een mobiele telefoon naar zijn hoofd. De Brazliaan, die in het seizoen 2006/2007 op huurbasis bij PSV voetbalde, werd niet geraakt door de iPhone.