Yaya Touré gaat los om prijs: 'Schande voor Afrika'

Yaya Touré gaat los om prijs: 'Schande voor Afrika'

admin • 21:01, 08-01-2016 / Laatste Update: 21:01, 12-12-2023

Niet Manchester-City-voetballer Yaya Touré werd Afrikaans voetballer van het jaar, maar Dortmund-spits Pierre-Emerick Aubameyang kreeg die eer. De speler van Gabon werd verkozen boven de spelbepaler uit Ivoorkust.

De spits uit Gabon kreeg 143 punten en hield Touré nipt achter zag (136 punten). Tegenover het Franse persbureau AFP foeterde Touré: "De manier waarop dit gegaan is, is een schande voor Afrika."

Cristiano Ronaldo

Touré werd hiervoor wel vier jaar Afrikaans speler van het jaar. "Ik vind het mooi voor hem. Hij heeft een uitstekend jaar achter de rug, maar dit begrijp ik niet. Het zou hetzelfde zijn als Cristiano Ronaldo volgende week de Gouden Bal zou winnen ten koste van Lionel Messi. Iedereen zou dat oneerlijk vinden."

Corruptie

De middenvelder van City noemde de Afrikaanse bond CAF nog corrupter dan de FIFA. "Zelfs de FIFA met al zijn corruptieschandalen zou niet doen wat de CAF gedaan heeft. Vanaf nu denkt Yaya alleen nog maar aan Yaya en moet Afrika zichzelf maar redden. Je moet je nooit te druk maken om Afrika, want Afrika laat je altijd in de steek."