Zidane neemt Hazard niet mee naar Saudi-Arabië voor strijd om Spaanse Supercup
i

BSR

Zidane neemt Hazard niet mee naar Saudi-Arabië voor strijd om Spaanse Supercup

Sjors Tanis • 19:34, 26-12-2019 / Laatste Update: 09:18, 08-01-2024

Real Madrid gaat na de jaarwisseling zonder Eden Hazard naar Saudi-Arabië voor de strijd om de Spaanse Supercup. Volgens Spaanse media blijft Hazard achter in Madrid om te herstellen van de enkelblessure die hij eind vorige maand opliep in het duel met Paris Saint-Germain in de Champions League.

Trainer Zinedine Zidane wil geen risico's nemen met de Belgische aanvaller, die door fysieke problemen nog weinig heeft kunnen laten zien bij de 'Koninklijke'.

Andere opzet Supercup

De Spaanse Supercup heeft een andere opzet gekregen. Het is niet langer een duel tussen de landskampioen en bekerwinnaar, maar een mini-toernooi met 4 clubs: kampioen FC Barcelona, bekerwinnaar Valencia en de Madrileense clubs Atlético en Real, die afgelopen seizoen in de competitie respectievelijk op de 2e en 3e plaats eindigden.

Programma

Real Madrid speelt op 8 januari tegen Valencia, een dag later staan Barcelona en Atlético tegenover elkaar. De winnaars treffen elkaar in de finale op 12 januari. De Spaanse bond heeft een lucratieve deal gesloten met Saudi-Arabië, zodat daar de komende 3 jaar om de Supercup wordt gestreden.