Zo reageerden Bayern-fans zélf op 'hoerenzoon'-rel: 'We hadden geen andere keus'
i

Getty images

Zo reageerden Bayern-fans zélf op 'hoerenzoon'-rel: 'We hadden geen andere keus'

admin • 17:12, 02-03-2020 / Laatste Update: 16:01, 08-01-2024

De supporters van Bayern München kregen een stortvloed aan kritiek na de stilgelegde wedstrijd tegen 1899 Hoffenheim, maar wat vinden de fans zelf van die reacties? De Südkurve München, de ultra's van de Rekordmeister, kwamen dit weekend met een statement: "We hadden geen keus."

Hoffenheim-Bayern werd na een uur spelen stilgelegd omdat fans van de uitploeg Hoffenheim-eigenaar Dietmar Hopp uitscholden voor 'hoerenzoon.' De bal zou nog wel rollen, maar de spelers maakten er expres geen wedstrijd meer van.

'Anderen doen het ook'

"Het woord 'hoerenzoon' zouden we normaal gesproken nooit noemen", begint de supportersgroep het bericht. Maar daar blijft het niet bij. "Dit woord wordt heel vaak in andere stadions gebruikt. Vraag het maar aan de fans van Borussia Dortmund, die vaak zo genoemd worden door supporters van andere clubs. Of Timo Werner, die bijna ieder weekend zo genoemd wordt."

Voor de aandacht

"Je kunt het niet helemaal eens zijn met ons taalgebruik, maar we hadden geen andere keus. Dit is de enige manier om iets onder de aandacht te krijgen." De fans vinden het ook belachelijk dat de wedstrijd niet meer op een normale manier werd uitgespeeld. "Als je de wedstrijd elke keer staakt als zoiets gebeurt, dan gaat het je niet meer lukken om een wedstrijd uit te spelen."