Schmidt ondanks domper toch trots: ‘We speelden met lef en boeken progressie’

28 februari 2021

ANP

Roger Schmidt vond dat PSV zondag tegen Ajax (1-1) recht had op de zege. "We hadden het eerder af moeten maken. We kregen kansen op een 2e of 3e treffer", aldus de Duitser, die tevreden was over het optreden van zijn ploeg.


"Tactisch was het top, we hebben het erg goed gedaan", zei Schmidt. "Alleen het 1e kwartier was het moeizaam. Daarna liep het precies zoals we wilden. We gaven niets weg en maakten zelf op een mooi moment een doelpunt."

Progressie
Ajax nam na rust meer risico’s en PSV kreeg in de omschakeling wat kansen. Schmidt: "In balbezit kon het misschien nog wat beter, maar we hebben progressie geboekt. Zowel donderdag tegen Olympiakos als vandaag tegen Ajax."

"We speelden met lef en zetten hoog druk. Dat is niet makkelijk tegen Ajax, want zij hebben de kwaliteit om daar onderuit te spelen. Maar het mooiste vind ik dat we het vandaag echt samen deden."

'Ik zeg niks'
Hoewel Schmidt zich dit seizoen regelmatig kritisch uitlaat over de arbitrage, hield hij over de afgekeurde goal van Yorbe Vertessen - die in de slotfase de 2-0 dacht te maken - en over een onbestrafte trap van Lisandro Martínez op de voet van Eran Zahavi - de lippen stijf op elkaar. "Ik heb alle momenten gezien, maar kies ervoor om er niets over te zeggen. Daar moeten jullie zelf je conclusies maar uit trekken."