Turkse top wil Dervisoglu, Sparta wil meer geld zien

16 juli 2019

Cor Vos/Michel Bierhuizen

De keuze is deze zomer reuze voor Halil Dervisoglu, maar dan moet Sparta hem nog wel laten gaan. De 19-jarige spits van Sparta Rotterdam kan na Trabzonspor en Besiktas nu ook voor Galatasaray kiezen.


Die laatste club voerde dinsdag gesprekken met mensen van Sparta, maar tot nu toe zijn de Rotterdammers niet tevreden met de geboden transferbedragen.

Van Stee
Technisch manager Henk van Stee heeft aangegeven dat de berichten die de laatste dagen in de Turkse media verschenen, kloppen: ,,Ja, het klopt dat we vandaag een gesprek hebben gevoerd met Galatasaray”, zo laat Van Stee weten. ,,Maar er valt pas serieus te praten over een overgang wanneer we een bod ontvangen waarmee wij kunnen leven. Dat is tot dusver niet gebeurd.”

Hoofdprijs
,,Ik moet bekennen dat ik een beetje moe word van die Turkse clubs”, stelt Van Stee, die ook de boden van de andere clubs veel te laag vindt. ,,Ze geven ons de indruk dat ze Halil heel graag willen hebben, maar komen vervolgens met biedingen waar we niets, maar dan ook niets mee kunnen. Ik herhaal: alleen voor de hoofdprijs kan Halil weg bij ons. Op dit moment gaan wij er dus vanuit dat hij gewoon met ons de eredivisie in gaat.”

Miljoenen
Wat het bedrag is waarvoor Sparta Dervisoglu wil laten gaan, wil Van Stee niet zeggen. Naar verluidt is dit tenminste 2.5 miljoen euro, exclusief een fors doorverkooppercentage mocht de spits een volgende transfer maken. Dervisoglu ligt nog tot medio 2021 vast op Het Kasteel. In de tussentijd zijn de Rotterdammers nog altijd hard op zoek naar een ervaren spits. Ook een extra keeper staat hoog op het lijstje.