Amerikanen over Leeuwinnen: ‘Ze zijn beter dan Engeland’

6 juli 2019

ANP

Team USA is op haar hoede voor onze Leeuwinnen, dat zei Megan Rapinoe in ieder geval tijdens de persconferentie van zaterdag. ,,Ze zijn beter dan de teams die we verslagen hebben.''


Er is volgens de Amerikaanse dames een groot verschil tussen Nederland en de andere ploegen die ze op dit WK zijn tegengekomen: ,,Meestal willen onze tegenstanders dat wij de bal hebben, maar Nederland wil zelf graag aan de bal zijn", zegt bondscoach Jill Ellis.

Ingeslepen
,,Hun positiespel is heel goed, met veel beweging en variatie. Nederlandse voetballers wordt al vanaf dat ze 5 jaar zijn geleerd om in een 4-3-3-systeem te spelen, dat zit er bij allemaal ingeslepen."

Winnaars
Ook Megan Rapinoe praat met veel respect over Oranje: ,,Je haalt alleen de finale van het WK als je van de achterste tot de voorste linie een geweldig team bent. Nederland heeft wedstrijden soms heel makkelijk gewonnen en soms heel moeizaam. Maar ze winnen wel steeds en dat typeert een goede ploeg.''

Rapinoe denkt dat ervaring ook een rol gaat spelen. ,,Ze weten wat het is om kampioen te worden, ze zijn de beste ploeg van Europa. Beter nog dan de teams die we al hebben verslagen, Spanje, Frankrijk en Engeland."