Ajax Vrouwen heeft beet en presenteert opvolger van Suzanne Bakker als coach
Hesterine de Reus © ProShots

Ajax Vrouwen heeft beet en presenteert opvolger van Suzanne Bakker als coach

16:02, 12-04-2024 / Laatste Update: 16:04, 12-04-2024

Het vrouwenelftal van Ajax heeft een nieuwe trainer gepresenteerd. Suzanne Bakker kondigde eerder al aan dat ze vertrekt als trainer en Hesterine de Reus is nu aangesteld als haar opvolger in Amsterdam.

De Reus tekent voor twee seizoenen als eindverantwoordelijke bij Ajax Vrouwen. Haar voorganger Bakker wilde zelf nog wel door, maar haar contract werd niet verlengd. De Reus was lange tijd werkzaam bij de KNVB en verantwoordelijk voor verschillende jeugdteams. De 62-jarige trainster had daarna een jeugdteam van China onder haar hoede, net als het vrouwenelftal van Jordanië en Australië.

'Fantastisch'

"Het voelt fantastisch om deze mooie uitdaging aan te gaan" luidt de eerste reactie van De Reus op haar aanstelling bij Ajax Vrouwen. "Het voetbal in mijn eigen land, en met name het vrouwenvoetbal, ligt me dicht aan het hart. Daarnaast is Ajax een mooie club die duidelijk stappen vooruit wil maken. Ik kijk ernaar uit een bijdrage te leveren aan het versterken van de vrouwentak en natuurlijk het team op een nog hoger niveau te laten spelen."