Derksen snapt hype rond Leeuwinnen niet: ‘Niet om aan te gluren’ (video)

12 juni 2019

De Oranje Leeuwinnen wonnen hun 1e WK-wedstrijd van Nieuw-Zeeland, maar Johan Derksen kon er niet naar kijken. Dat zei hij dinsdagavond bij Pauw.


"Die wedstrijd duurde 4,5 uur", aldus Derksen gekscherend, doelend op het tragere tempo. "Het is bijna heiligschennis, maar ik begrijp niets van die hype rond het Nederlands elftal voor dames. Laat ze lekker voetballen. Ze hebben het wel hartstikke goed gedaan, want een paar jaar geleden stelden we niks voor."

"Maar ik vind het niet om aan te gluren en heel vervelend om naar te kijken. Er gaan ook geen voetballiefhebbers heen, maar ze trekken het evenementenpubliek die potsierlijk als clowns op de tribune in het oranje zitten. In vergelijking met dit vind ik Lienden tegen Kozakken Boys een verademing om naar te kijken."

Amerika
Amerika - dat Thailand met 13-0 vernederde - kan dan weer wel op Derksens goedkeuring rekenen. "Daar is voetbal als meisjessport al veel langer gaande, terwijl het voor jongens daar een lullige sport is. (...) Ze hebben een veel langere historie, Nederland is pas later serieus met meidenvoetbal begonnen."