Van de Donk helder: 'Het was een penalty!'

admin • 01:36, 21-07-2017 / Laatste Update: 20:41, 05-01-2024

Daniëlle van de Donk was na afloop de meest besproken speelster van Oranje, dat op Het Kasteel in Rotterdam met 1-0 won van Denemarken. De speelster van Arsenal versierde na 20 minuten een strafschop, die door Sherida Spitse werd benut. ''Het was zeker een strafschop," zei de 25-jarige aanvallende middenvelder uit Valkenswaard.

Zelfs na 10 herhalingen was niet helemaal duidelijk of de strafschop nou terecht was. Van de Donk twijfelde echter geen seconde toen haar na afloop door de NOS werd gevraagd hoe zij het wedstrijd-beslissende moment in de eerste helft zag. ''Ik werd door de Deense verdedigster aangetikt op mijn enkel, waardoor ik mijn eigen been aantikte en viel. Maar het was zeker een strafschop. Ik heb zelfs wat last van m'n enkel, maar ik ben blij dat ze mij raakte," zei Van de Donk overtuigd van haar gelijk.