Duitsland wint tweede groepsduel op WK dankzij krankzinnige blunder Spanje

EFE Sports

Bart van der Wijst • 21:54, 12-06-2019 / Laatste Update: 16:41, 12-12-2023

De Duitse vrouwenploeg heeft ook het 2de duel op het WK in Frankrijk met 1-0 gewonnen. Ditmaal waren ze te sterk voor Spanje. Een knullig moment achterin en veel gemiste kansen kostten de Spanjaarden uiteindelijk de kop.

Binnen 10 minuten had Duitsland al op achterstand móeten staan. Silvia Meseguer kwam 2 keer oog-in-oog met de Duitse keeper, maar faalde hopeloos.

Miscommunicatie

Hopeloos was ook het optreden van Marta Torrejon bij de openingstreffer van Duitsland. Haar keepster Sandra Panos ranselde een bal uit de goal en Torrejon moest de bal eigenlijk de tribunes in jagen, maar dat vergat ze. De aanvoerder twijfelde te lang en ramde de bal tegen de inglijdende Sara Däbritz aan: 1-0.

Na rust gaf Spanje nog wel wat gas, maar echt kansen kreeg het niet. Aan de andere kant was Duitsland uit de counter verschillende keren gevaarlijk, alleen ook zij kwamen niet tot scoren.

Spanje had de 1ste groepswedstrijd met 3-1 gewonnen van Zuid-Afrika en dus neemt Duitsland, dat de 1ste wedstrijd met 1-0 van China won, nu de koppositie in de poule over.