Engelsen winnen - mede doordat scheids penalty intrekt - van Spanje

Brian Vesseur • 00:33, 24-07-2017 / Laatste Update: 16:06, 12-12-2023

Engeland heeft zondagavond met 2-0 van Spanje gewonnen op het EK voor vrouwen. In groep D gaan de Engelsen nu aan de leiding.

Engeland kwam al na 2 minuten op voorsprong in het Rat Verlegh Stadion in Breda. Francesca Kirby, de spelmaker van de Engelsen, passeerde de Spaanse doelvrouw Sandra Paños met een goede schuiver.

Penalty or no penalty

In de tweede helft leek Spanje langszij te komen. Een voorzet van Spanje kwam op de voet van een Engelse verdedigster, die de bal vervolgens tegen haar eigen hand schoot. Penalty, zo oordeelde de scheidsrechter. Zij trok haar besluit iets later weer in, waarschijnlijk door influisteren van de grensrechters.

In de slotfase maakte Engeland-spits Jodie Taylor het met een mooie lob af. De Spaanse verdediging wist de bal niet weg te werken, waarop Taylor het buitenkansje benutte.

Stand

Door de overwinning staan de Engelsen op 6 punten na 2 wedstrijden. De eerste wedstrijd werd namelijk met 6-0 gewonnen van Schotland. Spanje won de eerste wedstrijd ook - van Portugal - en staat dus op 3 punten. Ook Portugal staat op 3 punten, nadat het eerder zondag won van Schotland.