Van Es huilde tranen van geluk toen ze hoorde dat ze mocht blijven

12 juni 2019

BSR Agency

Het leek helemaal mis te gaan voor Kika van Es. Nadat ze het WK in 2015 miste door een dubbele beenbreuk, brak ze in de afsluitende oefenwedstrijd haar linkerhand! Er werd een reservespeler ingevlogen terwijl Van Es werd klaargestoomd. Uiteindelijk was ze net op tijd fit: in het openingsduel tegen Nieuw-Zeeland (1-0) deed ze 70 minuten mee.


,,Ik heb eerst staan janken omdat ik dacht dat ik niet mee kon naar het WK. De eerste dagen na de operatie gingen ook niet zoals gehoopt. Ik kon niet eens 20 minuten fietsen zonder reactie. Gisteren, toen ik hoorde dat ik bij de selectie mag blijven, huilde ik tranen van geluk. Dat ik ook nog mocht spelen, maakt mijn droom compleet'', aldus Van Es, die met haar gebroken hand niet eens haar eigen haar in een staart kan doen.

Risico's
,,Zolang ik geen rare dingen doe met mijn vingers gaat het goed. Ze hebben het goed vastgezet in mijn hand. Ik zal voorlopig een brace moeten dragen ter bescherming. Natuurlijk zijn er risico's, maar die zijn voor mij. De pijn moet ik voor lief nemen. In het veld heb ik nul angst. Dat is belangrijk, want ik moet het juist van de fysieke duels hebben. En ballen ingooien doe ik ook gewoon.”