PSV strikt halverwege de competitie 2 internationals

7 januari 2019

Pro Shots

PSV staat er goed voor in de Eredivisie voor vrouwen. De Eindhovenaren hebben een gat van 5 punten met FC Twente én een wedstrijd meer gespeeld. Om op volle oorlogssterkte richting het einde van het seizoen te gaan, heeft de ploeg zich deze winter met 2 internationals versterkt.


De Belgische aanvalster Davinia Vanmechelen wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Paris Saint-Germain en de IJslandse verdedigster Anna Björk Kristjánsdóttir komt over van het Zweedse IF Limhamn Bunkeflo 07. Zij speelt ook tot het einde van het seizoen in Eindhoven.

Blije gezichten
Vanmechelen komt in Eindhoven wat bekenden tegen. Landgenotes Aline Zeler en Sara Yüceil zitten er al. "Ik wil er een superseizoen van maken", zei een gemotiveerde Vanmechelen. "Ik ben een technische speler en dat wil ik laten zien. Mijn doel is om kampioen te worden en de beker te winnen."

Ook Björk Kristjánsdóttir heeft zin in haar avontuur. "Ik ben heel trots dat ik als eerste IJslandse vrouw voor deze grote club mag spelen de komende maanden", sprak ze. "Ik hoop dat ik met mijn rust en passend vermogen dingen kan toevoegen aan een team dat het al geweldig goed doet."