Sari van Veenendaal ontvangt ‘Golden Glove’ en is beste keepster van het WK (video)

7 juli 2019

Ondanks dat de WK-finale in Lyon met 2-0 verloren werd van de Verenigde Staten, viel er toch nog iets te 'juichen' voor Oranje Leeuwinnen-keepster Sari van Veenendaal. Zij werd uitgeroepen tot keepster van het toernooi.


Dit had Van Veenendaal onder meer te danken aan haar spetterende optreden in de finale. Dankzij haar mochten de Leeuwinnen, ondanks dat zij zelf ook tot de nodige kansjes kwamen, in hun handen knijpen dat er 'maar' met 2-0 verloren werd.

Stats
Uiteraard werden ook de andere wedstrijden van Van Veenendaal meegenomen in deze uitverkiezing. Voor Oranje speelde zij alle minuten op het WK in Frankrijk. Van Veenendaal kreeg tot de finale maar 3 goals tegen (5 dus in totaal) en hield 3 keer de 0 (tegen Nieuw-Zeeland, Italië en Zweden).

'Stiekem denk ik dat er meer in zat'
De keepster reageerde snel na de verloren WK-finale bij de NOS. ,,We hebben gestreden voor wat we waard zijn. En stiekem denk ik dat er meer in zat", sprak Van Veenendaal. ,,Maar ik denk dat we een heel mooi WK hebben gehad, waar we heel trots op kunnen zijn. We zijn nu teleurgesteld, maar ik hoop dat heel snel de trots gaat overheersen."

Gespeeld volgens plan
Oranje hield in de eindstrijd ruim een uur stand tegen de vooraf als favoriet bestempelde Amerikaanse speelsters. ,,We hebben gespeeld zoals we ons hadden voorbereid. Dus iets verdedigender staan en voorin proberen Lineth Beerensteyn weg te steken", aldus de keepster. ,,En we kwamen de eerste 20 minuten door, waarin we heel erg gefocust waren. Het is zonde dat we in de 2e helft net niet door konden drukken. Dit was het WK 2019."